Stel jezelf de vraag:


 


Hoe heerlijk zou het zijn jezelf te kunnen controleren in plaats van explosief te reageren?

Nu kan het!

 

Voor wie is dit programma bedoeld?

Iedere volwassene die moeite heeft zijn korte lontje te bedwingen waardoor je geen goede relatie met zijn partner, kind of collega opbouwt.

Afbeeldingsresultaat voor lijfstraf op school

Het is bedoeld voor iedereen die graag succesvolle stappen wil zetten om zich beter te beheersen en op een goede manier met zijn emoties om te gaan en deze te uiten. Het programma sluit het meeste aan als je in de volgende situatie bent:

 • je bent vader of moeder (maar dit is niet een voorwaarde) of je loopt op je werk vast omdat je snel ruzie hebt met je collega’s, werknemers of leidinggevende
 • je bent bereid je te verdiepen in wat wij je gaan leren
 • je staat open voor nieuwe kennis en ideeën
 • je bent bereid tijd en energie te investeren

Herken je dit?

 • Word jij ook niet meer serieus genomen door je partner, kind of je collega’s? Gerelateerde afbeelding
 • Staat jouw korte lontje een gezonde werk- of privérelatie in de weg?
 • Sta jij bekend als een heethoofd en wil je daarvan af?

 Als je snel geïrriteerd bent of over de rooie gaat, dan kleven daar veel te veel nadelen aan. Je wordt door je collega’s, familie of partner niet meer serieus genomen. Je wilt graag  je punt maken in een discussie, maar doordat je te gemakkelijk over je theewater gaat, is de ander alleen maar geneigd om je boosheid en irritatie te zien. Je schaamt je onhandig  en je voelt je machteloos. Er wordt niet meer naar je geluisterd. Waarschijnlijk word je dan nog kwader en ga je nog harder praten of schreeuwen. Er ontsta at een nare sfeer, waar je zelf maar moeilijk uit kunt komen. Dat dit in het gezin of op het werk nou niet bepaald prettige gevolgen heeft, zal niemand verbazen.

Hoe het ook kan: positief contact maken, zelfbeheerst en jezelf onder controle

Je bent absoluut niet de enige. Er zijn veel meer mensen die moeite om op een gecontroleerde manier te reageren als er discussies zijn of ruzie gemaakt wordt. Toch hoeft het niet zo te zijn: ook jij kunt leren om met gemak jezelf onder controle te houden en op een opbouwende manier een conflict aan te gaan met respect voor jezelf en voor je gesprekspartner. Een rustige en open manier van communiceren levert immers veel voordeel op. In plaats van dat je de ander afbreekt met je kritiek, bouw je aan een goede en gezonde verstandhouding. Deze rustige en zelfbeheerste manier van spreken is te leren, in veel minder tijd dan je misschien zou denken.

Hoe het komt dat je je zelfbeheersing verliest: verlies van je denkcapaciteit Afbeeldingsresultaat voor vroeger lijfstraf

Uiteraard kun je heel veel aanleidingen vinden die je irriteren of boos maken: een leerling die het bloed onder je nagels vandaan haalt, je kind dat niet wil luisteren, je collega die je manipuleert of je partner die altijd maar aan je hoofd zeurt. Wat de aanleiding ook is, de spanning kan soms zo oplopen dat je niet meer helder kunt nadenken. Vaak voel je je ergens persoonlijk door geraakt en dat wil je niet laten gebeuren. Hoe dat in zijn werk gaat, kan van persoon tot persoon verschillen. Maar het belangrijkste is dat je het vermogen om helder na te blijven denken verliest.

Wat je nodig hebt is toegang tot je denkvermogen tijdens de situatie in plaats van achteraf

In dit programma gaan we op een praktische manier ontdekken welk negatief achterliggend mechanisme er bij jou in werking treedt, welke onderliggende overtuigingen bij jou een rol spelen en hoe je daar op een effectieve en positieve manier mee om kunt gaan. Daarnaast leer je nieuwe vaardigheden aan om dit te kunnen blijven volhouden.

De resultaten die je kunt bereiken:

 • een positief voorbeeld worden voor je kind
 • dat het weer prettig wordt in huis of op het werk
 • een collega worden met wie het plezierig is om mee samen te werken, hetgeen je functioneren ten goede komt
 • rustig kunnen blijven, ook in situaties waarbij de druk groter is of sprake is van onrechtvaardigheid
 • het overzicht houden en kunnen communiceren als een strateeg
 • sterk je grenzen stellen zonder boosheid
 • positief omgaan met weerstand en kritiek
 • blij zijn met jezelf en gewaardeerd worden Afbeeldingsresultaat voor strenge meester met stok

Uniek, kortdurend en praktisch concept, duidelijke resultaten, met ervaren specialisten als coach

Ik heb dit programma extra ontwikkeld met een duidelijk idee erachter: 

Gerelateerde afbeelding
 1. geen langdurige therapieën, maar een kortdurend traject
 2. praktisch en gemakkelijk toe te passen in jouw dagelijks leven
 3. duidelijke resultaten boeken: meer rust, meer zelfbeheersing, meer inzicht in jezelf en anderen, beter contact met anderen